Sledite svojemu paketu na spletu
Obvestilo o nedelovnem dnevu
Vremenske razmere – lahko pride do težav pri prevzemu in dostavi pošiljk
Služba za stranke je tu, da strokovno odgovori na vsa vaša vprašanja
Customer support
Express One Slovenia si language icon Express One Slovenia en language icon
Customer support icon

Express One Slovenia

alt is not defined

Poznamo najhitrejšo pot do vaše sreče,
Vi izberete, mi dostavimo!

Sledenje in preusmeritev pošiljk

Bodite na tekočem, spremljajte svoj paket na spletu. Preusmerite svoj paket.

Paket z mednarodno sledilno številko parcelsapp.com

Pomembna obvestila

molimo za strpljenje

Prevzem paketa na prevzemnem mestu po vaši izbiri

Z našo gosto mrežo prevzemnih mest po vsej Sloveniji lahko svoj paket hitro in enostavno preusmerite (paketi z gotovino po povzetju so izključeni) na najbližje prevzemno mesto in ga tam prevzamete, ko vam najbolj ustreza. Za prevzem imate 5 ali 3 (paketomat) dni. Na dan dostave boste o dostavi obveščeni preko SMS/Viber in elektronske pošte. Naslov za dostavo lahko spremenite sami s pomočjo spletne povezave, poslane v sporočilu, in ga posredujete na želeno prevzemno mesto. Ko bo paket pripravljen za prevzem, boste obveščeni.

Petrol bo od 11.3.2024 na prodajnih mestih BS Petrol zaračunaval provizijo za dostavo paketov (0,50 EUR) v skladu s svojim cenikom. Paketomati, Trafika 3DVA in drugi partnerji ne zaračunavajo doplačila za dostavo paketa.

molimo za strpljenje

Postopek prevzemanja paketa na prevzemnem mestu

Pošiljko lahko prevzamete na prevzemnem mestu šele po tem, ko prejmete SMS-sporočilo z informacijo, da je pošiljka na prevzemnem mestu. Kljub dogovoru s kurirjem se lahko zgodi, da paketa ne bo mogoče deponirati na določenem prevzemnem mestu. Zato vas naprošamo, da počakate SMS-sporočilo.

Novice

Odkrite Express One

Zaposlitev

Skupaj zagotavljamo vrednost in osrečujemo stranke. Ali želite biti del naše ekipe?

Ne moremo vam obljubiti, da bo vse vedno delovalo kot po maslu.
Ključ do našega uspeha je timsko delo. Zavzetost in predanost naših zaposlenih sta skupaj s sodobnimi tehnologijami in infrastrukturo naši največji prednosti. Naš cilj je, da bi bili zaposleni z izobraževanjem in usposabljanjem čim bolj usposobljeni, da bi bolje poskrbeli za zadovoljstvo strank. Cilj podjetja Express One Slovenia d.o.o. je, da z vlaganjem v lasten potencial še naprej krepi svoje vire in se na trgu logističnih storitev uveljavi kot sinonim za energijo in moč.
Delo, ki mu lahko zaupate.

Odnosi z mediji

Za vsa vprašanja in informacije za medije se obrnite na naš oddelek za odnose z javnostmi. Na vaše poizvedbe bomo odgovorili v najkrajšem možnem času. Stik za medije: sales@expressone.si

Prevzemna mesta

Da bi lahko pošiljko prevzeli ali jo oddali tam in takrat, ko vam to najbolj ustreza, sodelujemo s številnimi partnerji:

Zemljevid distribucijskih skladišč

Sedež našega podjetja ter centralnega skladišča je v poslovni zoni Komenda. Naša ostala skladišča s prostorom za manipulacijo blaga pa zagotavljajo potrebno geografsko pokritost za hitro dostavo pošiljk prejemnikom naslednji delovni dan po celi Sloveniji.

Kontakt
Express One - Slovenia

Pogosto zastavljena vprašanja

FAQ

Preverite značilnosti izdelka.

Poskusite izvedeti čim več o izdelku, ki ga kupujete. Izkoristite priložnost in da v telefonskem pogovoru in po e-pošti ugotovite, kaj je mogoče. Prodajalca prosite, naj vam pošlje boljšo ali drugačno fotografijo izdelka, da boste dobili boljšo predstavo o izdelku in da bo izdelek, ki vam ga pošlje, resnično izpolnil vaša pričakovanja. Zahtevajte opis barve, teksture, vsebine, velikosti, prostornine in vsega drugega, kar bi vas utegnilo zanimati v zvezi z izdelkom, s tem se lahko prepričate, da veste, kakšen izdelek kupujete.

Preverite ugled prodajalca.

Vprašajte prijatelje in znance, ali so že kupovali pri izbranem prodajalcu in kakšne so bile njihove izkušnje. Vse izkušnje in informacije vam bodo prišle prav, možnosti, da vas prevarajo, pa se bodo tako zmanjšale. Če je mogoče, kupujte samo pri preverjenih prodajalcih ali neposredno v spletnih trgovinah. Pri nakupovanju v spletnih trgovinah bodite pozorni na ocene in povratne informacije o izdelku in/ali prodajalcu.
Preverite prodajne pogoje, možnost dostave in pravila glede vračila izdelka.
Večina uglednih prodajalcev ima na svojem spletnem mestu navedene specifična pravila za vračilo izdelka (politika za vračilo izdelkov). Če politika za vračilo izdelkov ni objavljena na njihovem spletnem mestu, pred nakupom prodajalca vprašajte, kaj storiti, če z izdelkom ne boste zadovoljni. Več ko imate informacij o izdelku in prodajalcu, manjša je možnost, da bo šlo kaj narobe. Če kupujete od fizične osebe, se obvezno dogovorite o morebitnem vračilu izdelka.

Kako lahko plačam na mestu za prevzem/pošiljanje pošiljk?

V primeru plačila po povzetju uslužbenec preveri znesek odkupnine na pošiljki in denar prevzame od vas. Plačate lahko z vsemi možnostmi plačila, ki so na voljo na mestu za prevzem/pošiljanje pošiljk.

Vsa FAQ