Sledite svojemu paketu na spletu
Obvestilo o nedelovnem dnevu
Obveščamo Vas, da je količina pošiljk za dostavo občutno povečana zaradi Črnega petka in začetka predbožične nakupovalne sezonev v novembru.
Vremenske razmere – lahko pride do težav pri prevzemu in dostavi pošiljk
Služba za stranke je tu, da strokovno odgovori na vsa vaša vprašanja
Customer support
Express One Slovenia si language icon Express One Slovenia en language icon
Customer support icon

Obvestilo o piškotkih

I. OBVESTILO O PIŠKOTKIH

To Obvestilo o piškotkih je pripravljeno v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih v vašem računalniku, mobilni ali drugi večpredstavnostni napravi.

To obvestilo vsebuje podrobnosti o obdelavi osebnih podatkov, ki jih zberemo med vašim obiskom našega spletnega mesta. To obvestilo temelji na in je sestavni del Politike zasebnosti, ki vsebuje podrobnejše informacije o naših dejavnostih obdelave osebnih podatkov. Politika zasebnosti je na voljo na spletni strani www.expressone.si.

 Il. KAJ JE PIŠKOTEK?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se shrani na napravi, ki jo uporabite za obisk spletne strani. Piškotki se nato ob vsakem naslednjem obisku pošljejo nazaj na to spletno stran ali na drugo spletno stran, ki ta piškotek prepozna. Piškotki se uporabljajo za delovanje spletne strani in zagotavljanje učinkovitejšega delovanja kot tudi za posredovanje informacij lastnikom spletnega mesta. Te informacije se lahko uporabijo za bolj prilagojeno in odzivno storitev.

Piškotki običajno vsebujejo:

  • ime omrežnega strežnika, ki je poslal piškotek,  
  • življenjsko dobo (doba hranjenja) piškotka,  
  • vrednost piškotka, ki je običajno naključno generirana edinstvena številka.

III. KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO IN ZAKAJ?

Naše spletno mesto https://expressone.si/si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja učinkovitejšega delovanja spletnega mesta, izboljšanja vaše izkušnje brskanja ter zaščite spletnega mesta pred tako imenovanimi spam roboti (angl. spam robots) in podobnimi grožnjami. Piškotke za namene pridobivanje informacij o vas, izboljšanja uporabniške izkušnje in nudenje trženjskih priporočil uporabljamo le na podlagi vaše privolitve.

Piškotki so lahko naši lastni piškotki, ki jih namestimo neposredno na vašo napravo, ali piškotki tretjih oseb, ki jih za nas namesti tretji ponudnik. Kadarkoli uporabljate naše spletno mesto, se lahko z uporabo piškotkov in drugih podobnih tehnologij (npr, spletni svetilniki, oznake, zapisi, lokalna shrambe) zbirajo podatki.

S piškotki zbiramo naslednje podatke: vaš IP-naslov, ID-naprave, ogledane strani, podatke o prometu, vrsto prometa, operacijsko postajo, internetnega operaterja, časovno kodo, URL, s katerega ste preusmerjeni, in podatke o lokaciji, odvisno od naprave, ki jo uporabljate.

Piškotki, ki jih uporabljamo, ne zbirajo osebnih podatkov, kot so ime, telefonska števila, poštni naslov, elektronski naslov, številka bančnega računa ali podrobnosti plačilnih kartic.

Ob prvem obisku spletnega mesta vam je na voljo možnosti za dovolitev ali zavrnitev piškotkov. Učinki vsake posamezne možnosti izbire so podrobneje opisani v nadaljevanju. Prosimo, upoštevajte, da izbira dovolitve ali zavrnitve piškotkov učinkuje samo na našem spletnem mestu in ne tudi na spletnih mestih drugih upravljavcev, ki so lahko povezana z našim spletnim mestom ali portalom. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljajo takšna druga spletna mesta, glejte ustrezno obvestilo o zasebnosti ali obvestilo o piškotkih, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

IV. VRSTE PIŠKOTKOV

Obstajajo različne vrste piškotkov glede na njihov izvor, funkcijo in življenjsko dobo (dobo hranjenja).

Vrste piškotkov glede na izvor:

  • Lastni piškotki so piškotki, ki so nameščeni na naši spletni strani, ki jo obiščete.
  • Piškotki tretjih ponudnikov so piškotki, ki jih tretja oseba namesti na naše spletno mesto, ki ga obiščete (npr. piškotki, ki jih namesti Google).

Vrste piškotkov glede na njihovo funkcijo:

Spletna mesta uporabljajo piškotke, ki opravljajo naslednje tri funkcije:

  • Funkcionalni (potrebni) piškotki so piškotki, ki zagotavljajo optimalno delovanje našega spletnega mesta, Ti piškotki se ne uporabljajo za identifikacijo vas kot obiskovalca našega spletnega mesta.
  • Funkcionalni analitični piškotki so piškotki, ki omogočajo vpogled v to, katere strani našega spletnega mesta ste obiskali, kako dolgo ste se zadržali na določeni strani, ali ste že prej obiskali naše spletno mesto, oceno vašega navigacijskega vedenja na našem spletnem mestu, itd. S temi piškotki pridobimo splošne informacije o obisku spletnega mesta. Slednje na omogoči, da na primer analiziramo kje in kdaj prihaja do napak na spletnem mestu.
  • Nefunkcionalni piškotki (ali sledilni piškotki) so piškotki, ki imajo komercialne namene ali namene v družabnih medijih. So ločeni od tehnične podpore našega spletnega mesta: Komercialni/obveščevalni piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov. Namen je prikazovanje naših oglasov, ki so ustrezni in privlačni za posameznega uporabnika, na spletnih mestih tretjih oseb.

Vrste piškotkov glede na njihovo življenjsko dobo (dobo hranjenja):

  • Trajni piškotki: ti piškotki ostanejo v uporabnikovi napravi ves čas trajanja piškotka. Aktivirajo se vsakič, ko uporabnik obišče spletno mesto, ki je namestilo te piškotke (npr. piškotki, ki jih namestijo družbeni mediji, kot so Twitter, Facebook, Google Analytics, itd.).
  •  Začasni (sejni) piškotki: ti piškotki omogočajo poenostavitev uporabnikovih dejanj in njihovo medsebojno povezavo med sejo brskalnika. Seja brskalnika se začne, ko uporabnik odpre zaslon brskalnika, in konča, ko uporabnik zapre zaslon brskalnika. Sejni piškotki so nameščeni začasno. Takoj po zaprtju brskalnika se vsi sejni piškotki izbrišejo.

V. KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Naše spletno mesto, upoštevajoč vašo izbiro oziroma soglasje, namesti in uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka Namen piškotka Življenjska doba piškotka Vrsta piškotka
PHPSESSID edinstvena identifikacija uporabnika spletnega mesta Trenutna seja Funkcionalni
site_lng shrani izbrani jezik za spletno mesto, ki ga bo uporabil uporabnik 1 leto Funkcionalni
CookieConsent aplikacija tretje osebe, ki je namenjena upravljanju piškotkov in njihovih dovoljenj. 1 leto Funkcionalni
sp_store namenjeno je za shranjevanje dodatnih piškotkov, če se uporabljajo 29 dni Nefunkcionalni
_ga zabeleži edinstven ID, ki se uporablja za pripravo statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto 2 leti Nefunkcionalni


Piškotki, označeni z vrsto Funkcionalni, se namestijo in uporabljajo ne glede na to, ali se odločite za uporabo vseh piškotkov ali ne. Nasprotno se piškotki, označeni z vrsto Nefunkcionalni, uporabijo le, če se odločite za uporabo vseh piškotkov.

Storitev Google Analytics

Če se strinjate z uporabo vseh piškotkov, vas obveščamo, da za namene spremljanja vaše uporabe našega spletnega mesta in učinkovitosti oglasov Adwords na brskalniku Google uporabljamo storitev Google Analytics. Pridobljene informacije so anonimizirane in prenesene ter shranjene na Googlovih strežnikih v Združenih državah Amerike. Za več informacij preberite Googlov pravilnik o zasebnosti in poseben pravilnik o zasebnosti storitve Google Analytics. Google te podatke uporablja za spremljanje uporabe našega spletnega mesta, za pripravo poročil o našem spletnem mestu in za zagotavljanje informacij svojim oglaševalcem o učinkovitosti njihovih kampanj. Google lahko te informacije posreduje tretjim osebam, če je k temu zakonsko zavezan ali če te tretje osebe obdelujejo informacije v imenu Googla. Na to nimamo nobenega vpliva. Googlu nismo dovolili, da pridobljene analitične informacije uporablja za druge Googlove storitve.

Storitev Google Analytics na primer uporablja niz piškotkov za zbiranje informacij in poročanje o statističnih podatkih o uporabi spletnega mesta, ne da bi pri tem osebno identificiral posamezne obiskovalce Googla. I_ga' kot glavni piškotek, ki ga uporablja storitev Google Analytics, omogoča storitvi, da razlikuje enega obiskovalca od drugega, in traja dve leti. Piškotek  uporablja vsako spletno mesto, ki uporablja storitev Google Analytics, vključno z Googlovimi storitvami. Vsak piškotek '_ga' je edinstven za določeno lastnost, zato ga ni mogoče uporabiti za sledenje določenemu uporabniku ali brskalniku na nepovezanih spletnih mestih.

VI. KAKO LAHKO UPRAVLJAM PIŠKOTKE?

Piškotke lahko kadarkoli onemogočite ali odstranite iz svoje naprave prek nastavitev brskalnika, ki ga uporabljate. Vsak brskalnik ima svoje posebne nastavitve. Upoštevajte, da lahko odstranitev ali onemogočitev nekaterih piškotkov vpliva na vašo uporabniško izkušnjo in deli našega spletnega mesta morda ne bodo več v celoti delovali.

Alternativno lahko vse piškotke blokirate tako, da v brskalniku aktivirate nastavitev, ki omogoča zavrnitev nastavitve vseh ali nekaterih piškotkov. Če z nastavitvami brskalnika blokirate vse piškotke (vključno s potrebnimi piškotki), morda ne boste mogli dostopati do našega spletnega mesta v celoti ali le do nekaterih njegovih delov.

VII. SPREMEMBE TEGA OBVESTILA O PIŠKOTKIH

Družba Express One Sl d.o.o. si pridržuje pravico do občasnih sprememb tega Obvestila o piškotkih z namenom njegove posodobitve in uskladitve s posebnostmi naših dejavnosti obdelave podatkov.

Datum zadnje posodobitve je vedno naveden na koncu Obvestila o piškotkih.

Priporočamo vam, da redno preverjate to Obvestilo o piškotkih in Politiko zasebnosti, da boste vseskozi obveščeni o osebnih podatkih, ki jih obdelujemo, ter na kakšen način jih obdelujemo.

VIII. ADDITIONAL INFORMATION AND CONTACT DETAILS

Za dodatne informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov in predloge za izboljšave nam pišite na office@expressone.si ali na naslov Express One Sl d.o.o., Pod lipami 21, 1218 Komenda, Slovenija,

To Obvestilo o piškotkih se uporablja do preklica oz. do morebitne spremembe.

Komenda, 1.1. 2023.


Zemljevid distribucijskih skladišč

Sedež podjetja s skladiščem in prostorom za manipulacijo blaga. Nahaja se v industrijskem naselju, v bližini glavnih cest in z dostopom na avtocesto.

Kontakt
Ljubljana Maribor Novo mesto Celje Koper